Kleurtechnieken

Cursus…

Kleurtechnieken
Wij hebben afgelopen maandag verschillende kleurtechnieken geoefend in de salon. Op verschillende modellen hebben wij een aantal mooie kleurtechnieken toegepast.

Balayage
Een techniek waarbij de aanzet donker blijft, en je vegend een lichtere kleur aanbrengt naar de punten toe. De punten worden helemaal in de lichtere kleur gezet. Deze techniek kan in vele verschillende kleuren toegepast worden. 

Ecaille
Ecaille kenmerkt zich door gouden highlights die je haar er glanzend en sunkissed uit laten zien. Deze techniek staat ook bekend als de ‘schildpadtechniek’. De baby highlights gaan gepaard met rijke karameltonen in het haar. Deze techniek is perfect om wat warmte in je haar aan te brengen en het geeft diepte aan je haar.

Blokkleuring
Bij deze techniek maak je in een basis kleur, verschillende vlakken/punten volledig in een lichtere kleur, waardoor je een opvallender effect bereikt dan wanneer je highlights gebruikt. Deze techniek komt vooral mooi uit in krullend haar. 

Freehand painting techniek
Met de folietechniek wordt het product op de haarlokken aangebracht waarna deze in folies worden gewikkeld. Het kleurresultaat is compacter en gelijkmatiger, bijna gestreept. Dit komt doordat het werken met folies een nogal nauwkeurige procedure is. De kleurspecialist berekent nauwkeurig de plaatsing van de folies en volgt een regelmatig patroon of reeks.

Bij de kleurprocedure met painting techniek wordt het product met een strijkende freehand beweging op de lokken aangebracht zonder gebruik van folies. Hierdoor krijg je een zacht verloop en graduatie, wat zorgt voor een natuurlijker kleurresultaat, alsof het is ontstaan door de zon. De haarstylist ziet precies waar sommige nuances lichter of dieper gemaakt moeten worden in aansluiting op de natuurlijke groei en valling van het haar. Dit kan in veel verschillende kleuren/nuances toegepast worden.

Zie onze foto’s voor de resultaten...

freehand painting.. freehand painting..
freehand painting freehand painting
blokkleuring blokkleuring
blokkleuring... blokkleuring...
blokkleuring.. blokkleuring..
ecaille ecaille
ecaille. ecaille.
ecaille.. ecaille..